Autofanų karai – arši kova dėl teisingumo ar idiotizmas?

Kažkada gal beveik prieš metus, rudenį, rašiau panašų straipsnį apie BMW vairuotojus. Jų poziciją šiuolaikinėje visuomenėje, standartus bei BMW vairuotojų tipus. Nors ir atrodytų, kad tai visiems seniai žinoma, o gal net daugeliui visai neįdomu, tačiau tai iki šiol lieka aktualia tema socialiniuose tinkluose ir naujienų portaluose.

 

Kartais tiesiog susidaro įspūdis, kad presa daro viską įmanomą, kad kuo pigiau ir šlykščiau aprašytų kiekvieną įvykį, kuris susijęs su BMW, o straipsnių skaitytojai kuo labiau niekintų šią automobilio markę. O kurgi dar įvairūs heiteriai, kitų automobilių fanai (dažniausiai tai būna ,,Audi“ gerbėjai), kurie kaip maitvanagiai laukia tokių straipsnelių, kad komentaruose galėtų pasidalinti savo ,,profesionalų“ įžvalgomis ir kandžiomis replikomis. Tik klausimas kam visa tai daroma?

mercedes-benz-sorry-to-all-bmw-lovers-10699030

Taip, tai savotiškas piaras straipsnio autoriui, veikla nuobodžiaujančiam žmogeliui, kuris, ko gero, nesuranda kuo naudingu užsiimti, o po tuo pačiu straipsniu įrodinėja, kad ,,BMW yra brička mėšlui vežti“ ar ,,kaip BMW taip ir dalba***as“. Ir ką jūs manote, jog tokie palieka vieną tokį komentarą? Ogi nesulauksite! Jų būna dešimtys, kol galiausiai užverda diskusija, kodėl ,,Audi“ geriau už BMW ir t.t.

https://weheartit.com/entry/86089843

Bet iš tiesų tai dar ne viskas. Visas gražumas prasideda, kai mokymo įstaigoje iš pedagogo išgirsti lazdavones, jog ,,BMW bagažinėje vežiojasi *boilerį“, o sąsiuvinius tamsta pamiršo kaži kur, bet teisinasi: ,,nu, bet tikrai ne BMW palikau“. Po to dar seka seni visiems žinomi juokeliai apie BMW vairuotojus. O jei  pamokoje nėra žmogaus, kuris stoja juokdariui skersai kelio, tai dar pasijuokia, kad turbūt pas faną šiandien bemwas neužsivedė. Galiausiai, kai visas cirkas jam pritariančių prietelių išsiskirsto, jis giriasi, kad pirks mersą, kurio, be to, iki šiol neturi, nors viskas vyko prieš 3 metus. Žodžiu, malonu.

Taip pat labai džiugu išgirsti bobučių nuomonę, kad jau tie bemwai ojej. Arba mažam vaikui sakoma, kad jau tas dėdė kaimynas su BMW, tai tikrai kažkos negeras ir negalima žavėtis tokiais. Neapseinama ir be pavežėjų arba autobusų vairuotojų, furistų, kurie sukritikuoja šiuos automobilius ir pataria įsigyti kokią audinę, nes visi žino, kad jos geresnės. 

demotyvacija.lt_Nes-Audi-Praktiskiausia-masina_138691602245

Ir panašių istorijų aš jums galėčiau papasakoti krūvą, ypač tą, dėl kurios aš tapau prastos reputacijos poniute, nors tik gyniau savo interesus. Bet klausimas yra vienas: kodėl mes negalime gerbti kito žmogaus pasirinkimo, o rengiame lyginimo, katras geresnis, varžybas? Kas mums trukdo vairuoti, tai kas mums miela širdžiai ir nebandyti to įgrūsti kitam?

Tiesą pasakius, esu ne vienos autofanų grupės narė ir galiu pasakyti, kad BMW fanai daug adekvačiau reaguoja į kritiką ir nebando savo požiūrio primigtynai įgrūsti kitam (nors ir visokių būna, bet čia bendras pastebėjimas). Tai kodėl tada kitiems taip trukdo, kad žmogus vairuoja BMW? Jei tai pavydas, tada išmokime jį suvaldyti ir stengtis, kad sau galėtume leisti ką nors panašaus, o ne pykti ant viso pasaulio.

Būtent tai aš ir pastebėjau, kai eidama šaligatviu su minia žmonių Šventojoje, pro šalį pravažiavo 4 serijos žydra BMW F82. Vos garsiai, stebėdamasi sportiniu automobiliu, pasakiau jo modelį, į mano pusę atsisuko būris vyriškių su nuostaba veide. Žmonės į automobilį reagavo skirtingai: vienur prasidėjo kalbos apie šią nuostabią retenybę, kitų veiduose šmėžavo pavydas ir pasišlykštėjimas, nes JUK TAI BMW.

yas-marina-blue-bmw-f82-m4-with-cosmetic-upgrades-51

Taigi, mielieji, ką galiu pasakyti: taip, šie automobiliai turi savo minusų (tokių kaip brangi eksploatacija, ne itin didelis važiuoklės patvarumas kai kuriose modeliuose, nemažos degalų sąnaudos, nors BMW naujuose modeliuose tai ištaisė, variklių jautrumas, kai jie perkaista, tad norint to išvengti reikia dažniau valyti radiatorių ir kt. techniniai dalykai). Tačiau nereikia jų už tai smerkti, bandyti jų pravažumą bekelėse, kai tai dažnai daro įvairūs ,,Youtube“ blogeriai, nors tai sportinis automobilis ir jį išbandyti purvyne, tai tas pats, ka paleisti traktorių į Formulę 1. Svarbu atsiminti, kad nieko nebūna tobulo. Kiekvienas renkasi automobilį pagal savo poreikius ir prioritetus. O juk tame nėra nieko smerktino, tiesa? Tad linkiu išsivaduoti iš masės požiūrio ir gal kada pamilti tas bavariškas tarkas.

*turbūt turėjo omeny dujų įrangą

 

Pakomentuokite

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.